Foto's AJC Enschede gemaakt voornamelijk bij de Meene in Buurse

Na het overlijden van mijn schoonvader, Hendrik Jan Scholten, in november 2003 kwamen er allerlei negatieven boven water. De meesten waren ons volslagen onbekend. Er waren ook geen afdrukken van in ons bezit. Gelukkig kon mijn schoonmoeder, Klara Slotboom, nog veel personen benoemen.

Henk Scholten was tussen 1935 en 1955 actief geweest bij de AJC in Enschede. Daar wist Klara helaas maar weinig van. Gelukkig kwam er hulp in de persoon van Antje de Roo-Elfrink. Ook zij had deel genomen aan dit illustere gezelschap in Buurse.

Gedurende een lange zondagmiddag heeft zij veel personen kunnen benoemen. Bij sommigen moest ook zij helaas het antwoord schuldig blijven. Bij anderen was zij onzeker. Deze foto's heb ik niet opgenomen.
Een selectie hiervan vindt u op deze pagina.

Via e-mail kwam er contact met Gerrit Niessink, zoon van Harm Niessink en Sientje Nijhof. Oud-AJC-ers en langdurig actief bij de Meene. Hij wist een aantal zaken aan te vullen en te verbeteren.

Van de getoonde personen zullen velen niet meer in leven zijn. Mocht er echter iemand zijn die personen op deze foto's herkend, of, denkt behulpzaam te kunnen zijn bij het herkenen van de nog onbekende personen. Laat het me dan weten.


Marieken Scholten-Sijses